Η κυστεοσκόπηση είναι μία ενδοσκοπική εξέταση η οποία αποσκοπεί στον οπτικό έλεγχο της ουρήθρας, του προστάτη και της ουροδόχου κύστεως. Διενεργείται στα πλαίσια διερεύνησης διαφόρων ουρολογικών παθήσεων όπως η αιματουρία, η εμμένουσα απόφραξη και τα ερεθιστικά συμπτώματα κατά την ούρηση, τα στενώματα της ουρήθρας, κ.α.

Η κυστεοσκόπηση μπορεί να διενεργηθεί με άκαμπτο ή εύκαμπτο κυστεοσκόπιο. Τα εύκαμπτα εργαλεία είναι μικρότερα σε μέγεθος και ουσιαστικά ανώδυνα κατά την εξέταση. Το μικρότερο τους μέγεθος και η δυνατότητα τους να προσαρμόζονται στις ανατομικές γωνίες της ουρήθρας εξαλείφουν την πιθανότητα αιμορραγίας και λοιμώξεων μετά από κυστεοσκόπηση. Ωστόσο, τα εύκαμμπτα κυστεοσκόπια υστερούν σε σχέση με τα άκαμπτα εργαλεία στην εικόνα και επομένως στη διαγνωστική ακρίβεια.

Η τεχνολογία «chip on tip» αποτελεί ψηφιακή εξέλιξη η οποία πλέον αλλάζει τα δεδομένα στις δυνατότητες απεικόνισης των ευκάμπτων εργαλείων. Τα κυστεοσκόπια «chip on the tip» συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα του εύκαμπτου εργαλείου (άνεση, έλλειψη τραυματισμών) και της εξαιρετικής εικόνας των άκαμπτων εργαλείων. Τα κυστεοσκόπια «chip on the tip» θεωρούνται ως «standard of care» στις μεγαλύτερες κλινικές του κόσμου.

tip-greyΤο ιατρείο μας είναι το μόνο στη Ρόδο που διαθέτει εύκαμπτο κυστεοσκόπιο με τεχνολογία «chip on the tip»

Με τα κυστεοσκόπιο chip on the tip, η κυστεοσκόπηση μπορεί να διενεργηθεί στο ιατρείο. Είναι ανώδυνη λόγω της άνεσης που προσφέρει ο εύκαμπτος σχεδιασμός ενώ αυξάνει τη δυνατότητα διάγνωσης ακόμη και πολύ μικρών βλαβών λόγω της εξαιρετικής ευκρίνειας της εικόνας η οποία υπερέχει σε σχέση με αυτήν των συμβατικών εύκαμπτων κυστεοσκοπίων.

Κυστεοσκόπιο «chip on the tip»

Συμβατικό κυστεοσκόπιο