Εξωσωματική Λιθοτριψία

lithoskop-clinical2-0000534410

Η είσοδος της εξωσωματικής λιθοτριψίας άλλαξε για πάντα τα δεδομένα στη θεραπεία της λιθιασης του ουροποιητικού συστήματος. Μετά τα παλαιότερα μηχανήματα όπου η λιθοτριψία γινόταν σε μπανιέρα έχουμε στη διάθεση μας πλέον σύγχρονα μηχανήματα με εξαιρετικές δυνατότητες. Με τη χρήση ακτινοσκόπησης ή υπερήχων γίνεται αρχικά εντοπισμός του λίθου. Κατόπιν κολλάει στο σώμα του ασθενούς μία γεννήτρια η οποία παράγει οστικά κύματα. Τα τελευταία, με εξαιρετική ακρίβεια, παράγονται στην περιοχή της πέτρας και τελικά οδηγούν στον κατακερματισμό της. Συνήθως δεν χρειάζεται κάποιου είδους αναισθησίας και ο ασθενής παίρνει εξιτήριο λίγες ώρες μετά τη διαδικασία.

tip-greyΟι σύγχρονοι εξωσωματικοί λιθοτρίπτες προσφέρουν υψηλά ποσοστά επιτυχίας με μηδενικά ποσοστά επιπλοκών.

Ο Δρ. Σταύρος Σφουγγαριστός πραγματοποιεί συνεδρίες Εξωσωματικής Λιθοτριψίας στην κλινική Άγιος Λουκάς η οποία διαθέτει τον 3ης γενιάς λιθοτρίπτη Modulith SLX-F2 της εταιρείας Storz.

caution-greyΗ Εξωσωματική Λιθοτριψία δε θα πρέπει να προσφέρεται σε όλους τους ασθενείς. Ο γιατρός σας θα κρίνει με βάση το μέγεθος, τη θέση και την πυκνότητα της πέτρας αν η Εξωσωματική Λιθοτριψία αποτελεί τη σωστή επιλογή για εσάς.